29
Sep
13

Kreativitet – kvantitet ger kvalitet

1407385_color_pencilCreativity is a number game, som det heter på engelska.

Du måste generera många idéer för att få fram bra idéer. Nöj dig inte med få. Stanna inte upp när du hittat en idé som känns okej, och som löser ditt problem. Tvinga dig själv att skapa fler och bättre.

Om jag ber dig komma på tre titlar till en text så gör du det ganska enkelt. Om jag därefter ber dig komma på 15 titlar till, så suckar du först och tänker oj så svårt. Men du kommer snart att märka att det är inte svårare. Att sätta höga numerära mål sätter vårt fokus långt bort och får oss att lättare lösa uppgiften.

Dessutom vet vi alla att en idé, även en dålig, kan ge uppslag till en annan ny bra idé. Så därför är det viktigt att inte sluta för tidigt utan sätta målet högt.

Thomas Edison är känd för några enstaka av sina patent. Få vet att han tecknat 1093 patent. Einstein är känd för några få av alla sina vetenskapliga uppsatser. Superentreprenören Rickhard Branson är företagsframgång och entreprenörskap personifierad. Allt grundat på ett par framgångssagor, som t ex Virgin Records och Virgin Airlines. Att han startat över 200 företag, många glömda och misslyckade, vet inte alla om.

Annonser

0 Responses to “Kreativitet – kvantitet ger kvalitet”  1. Kommentera

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: